VERKSAMHET

Verksamhet

Mrs Walker`s hundtjänst är ett litet och personligt företag som har focus på hunden som individ. Vi erbjuder mobilt hund dagis, inackordering i hemmiljö, utbildning och privatkosultationer. I den dagliga verksamheten hämtas hundarna på förmidagen i skåpbilar inredda med säkerhetsburar, fläckt och värme (godkännda av länstyrelsen ), vi är ute i naturen 2-3 timmar per dag sedan lämnas hundarna hem på eftermiddagen. Under dagen ger vi hundarna berikning och aktivering. Promenaderna är varierande, mycket skog  och hundrastgårdar. De hundar som vill och kan är lösa under ordnade former. Vi gör godissök och lättare övningar i skogen och så klart mycket lek och bus. Det är en fast hundflock, med både stora och små raser och  alla känner varrandra väl.


En förutsättning för att din hund ska kunna vara med är att din hund är en social individ som tycker om andra hundar, både kastrerade och okastrerade hanar och tikar och fungerar bra i grupp. Att den har en god vardagslydnad, dvs kommer på inkallning och kan gå i koppel.


Vår filosofi är att hunden är en familjemedlem men det är också viktigt att en hund får vara just hund. Det är viktigt med en stressfri miljö och ge hundarna möjlighet vara  sociala, använda kroppen och huvudet. Därutöver ska de ha en lugn plats där de kan ta igen sig på.  Jag kan i min verksamhet tillgodose detta men det krävs fortfarande mest av hundägaren.


Det är roligt att se hur hundarna utvecklas genom deras interaktion med varrandra, deras lekfullhet och uppfinningsrikedom, men även hur dom testar gränser med varrandra och med oss. Ett viktigt inslag i verksamheten är att hundarna får leka, busa, rulla, gräva och bada, men också att dom vet när det är dax att sluta och vila, komma på inkallning och turtagning. Vi tror på positiv förstärkning och på gränssättning och ett nej. Gruppdynamiken och vår erfarenhet är viktig. Vi utvecklar oss kontinuerligt och går på kurser när vi kan för vår egen utveckling och för hundarnas bästa.


Coaching

Våra hundar är familjemedlemmar och för att uppnå harmoni och glädje i hemmet och ute med andra hundar och människor behöver vi vara tydliga med regler och gränser. Mina hundar är med mig överallt där det är tillåtet. För att göra det möjligt anpassar jag reglerna efter situationen och eftersom jag gör det konsekvent vet hundarna vad som gäller i olika miljöer.  På så sätt har vi många fina och minnesvärda upplevelser tillsammans från restaurangsbesök och statspromenader till cykelturer och äventyr i skogen, skärgården eller i skidspåret. Jag värdesätter speciellt när jag rider genom skogen och hundarna följer med, då mår vi som bäst. Hur vill du umgås med din hund, vad gör ni då, när mår ni som bäst tillsammans?   


Som hundcoach hjälper jag hundägare att förbättra sin relation med hunden/hundarna så att de kan ha den vardag och de upplevelser som är eftersträvansvärda. Med enkla metoder jobbar vi med helheten och med det som är mest relevant för tillfället. Givetvis jobbar vi med det som vanligtvis skapar problem så som möten med andra hundar och drag i kopplet, rädsla och aggresivitet men du behöver inte ha problem med din hund för att dra nytta av en hundcoach. Vi jobbar med förbättringar från där ni är i dag så att bra kan bli bättre, roligare och mer! Bättre slutar aldrig.......