VERKSAMHET

Verksamhet

Mrs Walker`s hundtjänst är ett litet och personligt företag som har focus på hunden som individ. Jag erbjuder mobilt hund dagis, inackordering i hemmiljö, utbildning och privatkosultationer. I den dagliga verksamheten hämtas hundarna på förmidagen i en skåpbil inredd med säkerhetsburar, fläckt och värme (godkännd av länstyrelsen ), vi är ute i naturen 2-3 timmar per dag sedan lämnas hundarna hem på eftermiddagen. Under dagen ger vi hundarna berikning och aktivering. Promenaderna är varierande, mycket skog och hundrastgårdar. De hundar som vill och kan är lösa under ordnade former. Vi gör godissök och lättare övningar i skogen och så klart mycket lek och bus. Det är en fast hundflock, med både stora och små raser och alla känner varrandra väl.

 

En förutsättning för att din hund ska kunna vara med är att din hund är en social individ som tycker om andra hundar, både kastrerade och okastrerade hanar och tikar och fungerar bra i grupp. Att den har en god vardagslydnad, dvs kommer på inkallning och kan gå i koppel.

 

För mig är hunden en familjemedlem men det är också viktigt att en hund får vara just hund. Det är viktigt med en stressfri miljö och ge hundarna möjlighet vara sociala, använda kroppen och huvudet. Därutöver ska de ha en lugn plats där de kan ta igen sig på. Jag kan i min verksamhet tillgodose detta men det krävs fortfarande mest av hundägaren.

 

Det är roligt att se hur hundarna utvecklas genom deras interaktion med varrandra, deras lekfullhet och uppfinningsrikedom, men även hur dom testar gränser med varrandra och med mig. Ett viktigt inslag i verksamheten är att hundarna får leka, busa ,rulla, gräva och bada, men också att dom vet när det är dax att sluta, komma på inkallning och turtagning. Jag tror på positiv förstärkning men också på gränssättning och ett nej. Gruppdynamiken och min erfarenhet är viktig. Jag går kurser kontinuerligt för min egen utveckling skull och för hundarnas bästa.